Je hebt een nieuwe website nodig en je denkt erover om het bouwen van de website uit te besteden. Je kunt dan een WordPress website laten maken door een professioneel webdesign bureau, zoals JG Webmarketing. WordPress is een handig CMS systeem waarin je zelf ook eenvoudig kleine aanpassingen kunt doen. Daarbij is het zeer uitgebreid, waardoor een webdesign bureau met dit CMS een website op maat kan maken voor een redelijke prijs.

Waar moet je nu op letten bij het laten maken van een WordPress website? Hier vind je een handige checklist.

Webdesign bureau kiezen

Je wilt natuurlijk graag een mooie, gebruiksvriendelijk website voor een niet al te hoge prijs. Hieronder lees je hoe je een goed webdesign bureau kiest die dit kan leveren.

1. Bekijk de website van het webdesignbureau

Als je op zoek gaat naar een WordPress webdesign bureau, zul je merken dat er enorm veel keuze is. Bij het maken van je keuze is het allereerst belangrijk om de website van het webdesign bureau zelf goed te bekijken. Controleer hoe gebruiksvriendelijk de website is, hoe lang het duurt om de website te laden en of de website ook goed werkt op je telefoon of je tablet. Als de website niet in orde is, is het aan te raden om verder te zoeken naar een ander webdesign bureau.

2. Check de reviews

Om erachter te komen welke kwaliteit een webdesign bureau levert is het ook belangrijk om de reviews te checken. In de reviews vind je ervaringen van andere klanten. Dit zegt meer dan de website van het webdesign bureau zelf. Hierin lees je wat volgens andere klanten de voor- en nadelen zijn van dit bureau. Aan de hand daarvan kun je bepalen of het bureau bij jou past en of het de kwaliteit en service levert die je verwacht.

3. Ga na of er rekening wordt gehouden met SEO

Als je website hoger in de zoekresultaten staat, krijg je ook meer bezoekers. Meer bezoekers betekent weer meer (potentiële) klanten. Daarom is SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie – ook zo belangrijk. Ga daarom na of het webdesign bureau hier ook rekening mee houdt en je websitestructuur hierop aanpast. Sommige webdesign bureaus kunnen je ook op de langere termijn helpen met SEO door bijvoorbeeld het schrijven van blogteksten of het verzamelen van backlinks.

4. Vraag of het bureau ook updates en onderhoud verzorgt

Je kunt natuurlijk zelf straks de updates en het onderhoud van je WordPress website verzorgen, maar het kan ook zijn dat je het fijn vindt als dit voor je wordt gedaan. Het is dan het handigst als het webdesign bureau die de website heeft gemaakt dit kan oppakken. Zij weten namelijk ook precies hoe de website in elkaar zit. Als je dit er graag bij wilt, is het van belang om na te gaan of het webdesign bureau waarvoor je wilt kiezen dit aanbiedt.

5. Let op de prijs

Natuurlijk wil je niet veel te veel betalen voor het ontwerpen van je WordPress website. Daarom is het slim om ieder geval eerst een budget op te stellen. Bedenk hoeveel je kunt en wilt besteden aan het laten bouwen van je WordPress website. Stel een maximaal budget vast en hanteer nog een budget dat hier honderd tot enkele honderden euro´s onder valt. Ga van dit laatste bedrag uit, want soms kunnen er nog onverwachte kosten bijkomen.

De prijzen van het laten ontwikkelen van een WordPress website variëren enorm. Zo kun je al vanaf enkele honderden euro’s een WordPress website laten maken, terwijl andere websitebouwers wel enkele duizenden euro’s vragen. Het is slim om te kiezen voor een bedrijf dat hier een beetje tussenin zit, dus rond de zevenhonderd tot twaalfhonderd euro. De kans is dan groter dat je meer kwaliteit hebt dan bij goedkopere bureaus en je betaalt ook niet de hoofdprijs.

WordPress website laten maken

Nu je een goed webdesign bureau hebt uitgekozen kunnen zij aan de slag met jouw nieuwe WordPress website. Vaak gaat het webdesign bureau met jou in gesprek om vast te stellen wat jouw wensen zijn. Het is goed om hier ook zelf goed over na te denken en hier duidelijk over te zijn, zodat je website in één keer goed wordt gemaakt. Dit scheelt onverwachte extra kosten.

6. Bepaal wat je wilt

Je weet misschien ongeveer wel wat je wilt, maar het is echt belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken. Bekijk andere websites in jouw branche en in andere branches en schrijf op wat je mooi vindt. Bedenk hoe jouw doelgroep eruit ziet en hoe je die het beste kunt helpen. Denk na over het gebruiksgemak en bepaal de reis van de klant op jouw website. Wat moet jouw nieuwe WordPress website in ieder geval hebben en wat zijn jouw eventuele extra wensen?

7. Houd het simpel

Je hebt nu misschien een hele lijst gemaakt met elementen die je graag op je website zou willen terugzien. Nu is het belangrijk om hieruit een keuze te maken, want je wilt niet dat je website één grote chaos wordt. Bezoekers zien dan door de bomen het bos niet meer en de kans is groot dat ze snel weer weg zijn. Dat wil je natuurlijk niet en daarom is het belangrijk om alleen elementen op je website te laten plaatsen die er ook echt toe doen. De uitspraak ‘less is more’ geldt dus zeker op het gebied van webdesign.

8. Wees duidelijk

Inmiddels heb je voor jezelf goed inzichtelijk gemaakt wat je precies wilt, maar nu moet je het ook duidelijk kunnen maken aan het webdesign bureau. Stuur niet elke dag een mailtje met een los idee en geef geen vage omschrijvingen van elementen die je wilt. Probeer al je wensen duidelijk in één document of e-mail te verwerken. Maak screenshots van elementen die je wilt en stuur links mee van websites die het bureau ter inspiratie kan gebruiken. Geef ook aan wat meer prioriteit heeft en wat slechts leuke extra’s zijn.

Door helemaal duidelijk te zijn over wat je wilt voorkom je verwarring en misverstanden en daarmee ook extra kosten. Je mag hier dus echt wel even de tijd voor nemen.

9. Vraag het bureau om advies

Een professioneel webdesign bureau heeft vaak al jarenlange ervaring met het ontwikkelen van websites. Zij weten precies wat wel en niet bij elkaar past en wat je beter wel en niet kunt doen. Het is dan ook slim om na het bepalen van je wensen met het webdesign bureau in gesprek te gaan. Zij kunnen dan aangeven wat je beter wel en niet kunt doen.

Luister naar het bureau met een open blik, ook al ben je stellig overtuigd van jouw ideeën. Zij hebben waarschijnlijk meer ervaring met designen dan jij en met hun tips kan je WordPress website nog mooier en gebruiksvriendelijker worden.

Zoek je een professioneel webdesign bureau dat kwalitatieve WordPress websites én een goede service levert? Dan ben je bij JG Webmarketing aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring met het maken van mooie, gebruiksvriendelijke WordPress websites die SEO geoptimaliseerd zijn. Ook kunnen wij voor jou het onderhoud en de updates verzorgen. Ontdek hier hoe wij WordPress websites maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *