Je weet dat het belangrijk is om backlinks te verzamelen, alleen heb je hier zelf niet voldoende tijd of kennis voor. Misschien doe je het wel voor een gedeelte zelf, maar kun je ook wat hulp van een professional gebruiken. Gelukkig kun je jouw linkbuilding uitbesteden. Maar waar moet je dan op letten? In dit blog zetten wij de belangrijkste punten op een rij.

1. Ga voor content backlinks

Backlinks vanaf startpagina’s, bedrijvengidsen en linkpartner pagina’s werken nog steeds goed. Het is dus helemaal niet verkeerd om zo nu en dan een backlink pakket aan te schaffen. Als je jouw linkbuilding echter volledig wilt uitbesteden voor langere tijd, is het ook belangrijk om te zorgen voor content backlinks. Dit soort backlinks zijn van hoge kwaliteit en zijn over het algemeen moeilijker te verkrijgen.

Content backlinks zijn – zoals de naam al zegt – backlinks in stukken content. In de praktijk gaat het hierbij vaak om blogartikelen. Belangrijk hierbij is dat het blogartikel relevant is aan de pagina waarnaar wordt gelinkt, niet te kort en van goede kwaliteit.

Ga na of het online marketing bureau waaraan je jouw linkbuilding wilt uitbesteden (ook) content backlinks plaatst. Het is zeker niet verkeerd als deze content backlinks worden gecombineerd met backlinks vanaf startpagina’s, bedrijvengidsen en linkpartner pagina’s. Dit zorgt juist voor een gevarieerd backlinkprofiel. Maar het is wel belangrijk dat het online marketing bureau in ieder geval ook content backlinks voor je plaatst.

2. Kies voor kwaliteit

Als je jouw linkbuilding wilt uitbesteden aan een online marketing bureau, is het van belang om te letten op de kwaliteit die het bureau levert. Op het gebied van linkbuilding is kwaliteit echt ontzettend belangrijk. Backlinks van lage kwaliteit kunnen je rankings zelfs verlagen en dat wil je natuurlijk niet. Daarentegen kunnen backlinks van hoge kwaliteit een zeer positieve invloed hebben op je rankings.

Hoe weet je nu welke online marketing bureaus kwaliteit leveren? Bekijk eerst hun websites goed en kijk naar hun aanbod. Ga daarna op zoek naar reviews over dit bedrijf. Zijn eerdere klanten tevreden en wat zijn de plus- en minpunten? Aan de hand daarvan kun je bepalen welke kwaliteit het online marketing bureau levert en of je hiermee in zee wilt gaan.

3. Let op de prijs

Natuurlijk is de prijs ook belangrijk. Je wilt immers niet te veel betalen en waarschijnlijk heb je ook een bepaald maximaal budget. De kwaliteit staat op het gebied van linkbuilding zeker voor de prijs. Maar als je twee of meer online marketing bureaus hebt gevonden die qua kwaliteit aardig overeenkomen, kun je natuurlijk kiezen voor het goedkoopste bureau.

Zelf doen of linkbuilding uitbesteden?

Misschien twijfel je nog of je zelf backlinks wilt gaan verzamelen of dit wilt uitbesteden. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het verzamelen van backlinks. Als je dit niet doet, krijg je snel een onnatuurlijk of spammy backlinkprofiel. Dit heeft een negatieve impact op je rankings.

Als je het goed wilt doen, kun je jouw linkbuilding daarom beter uitbesteden aan een expert. Of je moet jezelf hier echt goed in verdiepen en een linkbuilding strategie opstellen. Dat kost vaak veel tijd. Het is dus veel handiger om het uit te besteden, zodat je zelf ook tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken in je onderneming. Wil je toch af en toe zelf een backlink plaatsen en de rest uitbesteden? Dat kan in principe geen kwaad en heeft vaak alleen maar een positieve invloed op je rankings.

Linkbuilding uitbesteden aan JG Webmarketing

JG Webmarketing is een professioneel online marketing bureau. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en helpen jou graag aan hogere rankings in de zoekmachines. Je kunt jouw linkbuilding volledig aan ons uitbesteden. We stellen een linkbuilding strategie voor je op en plaatsen verschillende soorten backlinks met verschillende anchor teksten. Al onze kennis, producten en technieken voegen wij samen om jou een totaaloplossing op maat te bieden waarmee je topposities behaalt in de zoekmachines.

Liever eerst een backlink pakket proberen? Dat kan natuurlijk ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *