hero-jg-webmarketing

Hoger in Google: waarom het zo belangrijk is

Meer dan 80% van de mensen die zoeken naar een product of dienst doet dit via zoekmachines zoals Google. Sterker nog: Google is de meest gebruikte zoekmachine van Nederland. Ook jij wil natuurlijk met je bedrijf tussen die zoekresultaten staan en het liefste zo hoog mogelijk. Maar hoe kom je hoger in Google met je website?

De meeste gebruikers van Google kijken niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. De meeste daarvan – ongeveer 60% – klikken op het eerste of tweede resultaat. Het is dus geen geheim dat een hoge positie in Google goed is voor je bedrijf. Je wil immers zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met jouw product of dienst. De makkelijkste manier om dat te doen is via een website.

Hoger in Google staan dat wil iedereen. Er is dus veel concurrentie. Ook is het makkelijker gezegd dan gedaan om die hoge positie te bereiken met je website. Er zijn twee opties: je kunt betalen voor een advertentieplek helemaal bovenaan de pagina in Google. Uit onderzoek blijkt echter dat veel mensen de advertenties overslaan. Een andere optie is om organisch een hogere positie in Google te bereiken.

Die hoge positie in Google bereik je door zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Dat is een verzamelterm voor alle activiteiten die je online kunt ondernemen om hoog in de zoekresultaten te verschijnen. Denk dan aan een technisch geoptimaliseerde website, relevante content, linkbuilding en nog veel meer.

Wil jij ook graag hoger in Google staan met je bedrijf, maar heb je geen idee waar te beginnen? Het team van JG Webmarketing staat klaar om je hiermee te helpen. Of je nu alleen hulp nodig hebt bij de start of je zoekmachine optimalisatie volledig wil uitbesteden: het kan allemaal.

Zo kun je zelf hoger in Google komen

Hoger in Google komen: dat willen we allemaal wel. Maar het is niet zo simpel als het lijkt. Tenzij je ervoor kiest om Google te betalen voor een advertentieplek ben je overgeleverd aan een ingewikkeld algoritme voor je positie in de zoekresultaten. Als je in een branche met veel concurrentie actief bent, dan is het aan te raden om hulp in te schakelen als je hoger in Google wil komen.

Ben je er nog niet klaar voor om dit deel van je bedrijf uit te besteden? Of wil je eerst ontdekken wat je zelf kunt doen om die positie te verbeteren? Dan kun je een aantal acties ondernemen.

Kijk kritisch naar je website. Misschien heb je niet de technische kennis om achter de schermen iets te veranderen. Je kunt echter wel de inhoud analyseren. Voor Google is het belangrijk dat de inhoud van je website overeenkomt met je product of dienst. Ook moeten in teksten en afbeeldingen de voor jouw bedrijf relevante zoektermen voorkomen.

Je kunt daarnaast vaststellen hoe je positie in Google nu is. Gebruik daarvoor een incognitovenster en zoek in Google op termen die voor jouw bedrijf relevant zijn. Waar sta je in de resultaten?

Om een hoge positie in Google te bereiken én vast te houden is een hoop nodig. JG Webmarketing ondersteunt je daarin. Ook als je veel concurrentie hebt, kan ons team je helpen aan een goede positie!

Gratis adviesgesprek?

Neem de eerste stap naar online succes en vraag een gratis advies gesprek aan. Aan de hand van jullie doelen geven we een eerlijk advies vanuit onze jarenlange ervaring met zoekmachine optimalisatie.

Veroniek Pieper

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Samen staan we sterker

Wij geloven in de kracht van
online marketing

 

Klantgerichtheid

Wij onderzoeken de wensen en behoeften van onze klanten en handelen hiernaar. We anticiperen tijdig en geven een hoge prioriteit aan servicebereidheid en klanttevredenheid.

Resultaatgerichtheid

Wij zijn actief gericht op het behalen van resultaten en doelstellingen en tonen de bereidheid in te grijpen bij tegenvallende resultaten.

Samenwerken

Wij leveren een actieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is.

Innovatief

Wij richten ons met een onderzoekende en nieuwsgierige geest op toekomstige vernieuwingen van strategie, producten, diensten, markten en meer.

Hoog in Google met hulp van JG Webmarketing

Wie hoog in Google wil staan met een website, doet er goed aan om hierbij hulp in te schakelen. Met name wanneer je veel concurrentie op je product of dienst hebt, is hoog in Google komen een vak apart.

JG Webmarketing ondersteunt al jaren bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren. Wij zorgen voor een technisch sterke website of webshop, ondersteunen in zoekmachine optimalisatie en voeren alle andere vormen van online marketing uit. Daarom zijn wij voor veel organisaties de aangewezen partij om mee samen te werken: ons team is van alle markten thuis.

SEO specialisten aan het werk 1

Waarom een website hoger in Google resultaten oplevert

Zoals je nu weet, is een website hoger in Google essentieel voor meer bezoekers op je website. Wie hoog in Google staat, kan meer kliks op zijn website verwachten en dus meer bezoekers.

Als die bezoeker eenmaal op je website is, nemen ze ongeveer een paar seconden om te bepalen of ze blijven. Is je website niet gebruiksvriendelijk? Is de informatie niet te vinden of de laadtijd erg lang? Dan ben je een bezoeker in de meeste gevallen alweer kwijt.

Wie dus hoog in Google terecht wil komen, moet ook goed kijken naar de werking van de website. Je wil die bezoekers op je website houden zodat ze je product kunnen kopen. Met hulp van JG Webmarketing kom je hoog in Google terwijl je ook nog die bezoeker tevreden stelt. Van een bezoeker wil je immers een klant maken.

Wat past bij jouw onderneming?

Met een webwinkel hoger in Google

Webshops komen als paddenstoelen uit de grond. Met een webwinkel hoger in Google scoren is daarom nóg lastiger dan met een website. Op een website bied je een dienst aan of geef je informatie. Een webshop is bedoeld om te verkopen.

Daarnaast is er op het gebied van webwinkels veel meer concurrentie. Er zijn immers grote online warenhuizen die van alles aanbieden en budget hebben voor de meest uitgebreide online marketing campagnes.

Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om op te vallen tussen al die andere online winkels. Allereerst doe je dat door je content te optimaliseren. Nieuwe tekst, video’s afbeeldingen en documenten op je website zijn dé manier om hoger in Google te komen.

Al die content verversen en bijhouden is niet binnen ieder bedrijf tijd voor. Daarom kun je dit alles uitbesteden aan JG Webmarketing. Wij zorgen ervoor dat je een goede positie behaalt en daar blijft met je website.

Linkbuilding om hoger in Google te komen

Het internet is gebaseerd op allerlei links tussen verschillende websites. Al die websites zijn aan aan elkaar verbonden tot een groot net: het internet. Linkbuilding is het verkrijgen van goede, kwalitatieve links naar je website.

Dat zijn niet zomaar links. Een link naar jouw website is pas echt waardevol als deze van een betrouwbare, relevante website komt. Je kunt dus niet zomaar je eigen link spammen op social media. Er is een gestructureerd linkprofiel nodig om het optimale uit linkbuilding te halen.

Daarom kies je voor JG Webmarketing als het om linkbuilding gaat. Wij zijn een full service online marketing bureau in Arnhem met jarenlange ervaring in SEO en linkbuilding. Het vakgebied heeft geen geheimen voor het team van JG. We weten altijd wat de meest innovatieve manier is om jouw doelen te bereiken. Ons team kan je linkbuilding constant onderhouden en waar nodig bijsturen. Zo blijf je altijd goed vindbaar.

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.