hero-jg-webmarketing

Wat is Google Ads?

Google Ads is een handige tool van Google die steeds meer bedrijven en ondernemers inzetten om te adverteren. Maar wat is Google Ads nu precies? En wat kan het betekenen voor jouw organisatie?

Over Google Ads

Google Ads is het advertentieplatform van Google. Het is een manier om online te adverteren via de grootste zoekmachine ter wereld. Dat kan direct in de zoekresultaten van Google zijn, zoals je misschien wel kent bovenaan de pagina. Er zijn echter ook andere manieren om te adverteren in Google, namelijk:

  • In de zoekresultaten van Google Shopping;
  • Via Google Display;
  • Via Google Video;
  • In de universele Google App.

Afhankelijk van je product of dienst kies je de meest winstgevende vorm van adverteren. Verkoop je bijvoorbeeld een product als sportschoenen? Dan is Google Shopping absoluut een goede optie. Maar ook als je een meer specifiek product verkoopt uit een niche dan kan Google Shopping effectief zijn. Google Video is dan weer succesvol als je een bepaalde dienst onder de aandacht wil brengen in de vorm van een video of vlog. Zo is er voor elk product, elke dienst en elke vorm van presentatie een methode via Google Ads in te zetten.

Gratis adviesgesprek?

Neem de eerste stap naar online succes en vraag een gratis advies gesprek aan. Aan de hand van jullie doelen geven we een eerlijk advies vanuit onze jarenlange ervaring met zoekmachine optimalisatie.

Veroniek Pieper

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Samen staan we sterker

Wij geloven in de kracht van
online marketing

 

Klantgerichtheid

Wij onderzoeken de wensen en behoeften van onze klanten en handelen hiernaar. We anticiperen tijdig en geven een hoge prioriteit aan servicebereidheid en klanttevredenheid.

Resultaatgerichtheid

Wij zijn actief gericht op het behalen van resultaten en doelstellingen en tonen de bereidheid in te grijpen bij tegenvallende resultaten.

Samenwerken

Wij leveren een actieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is.

Innovatief

Wij richten ons met een onderzoekende en nieuwsgierige geest op toekomstige vernieuwingen van strategie, producten, diensten, markten en meer.

Zo werkt Google Ads

Bij Google Ads betaal je per keer dat een advertentie wordt weergegeven of erop wordt geklikt. Daarom zijn de kosten voor Google Ads dus zo hoog of laag als jij zelf wilt. Je kunt al beginnen met een paar tientjes, maar je kunt campagnes ook door laten lopen voor honderden euro’s. Dat is helemaal aan jou.

Je kunt de advertentie zelf vormgeven met tekst, video’s, afbeeldingen en meer. Het is wel belangrijk dat je een effectieve advertentie opzet. Elke Google Ads krijgt daarom ook een kwaliteitsscore. Dat is een score op basis van het succes van de advertentie. De Google Ads specialisten van JG Webmarketing weten alles van hoe je een effectieve Google Ad maakt.

SEO specialisten van online marketing bureau JG Webmarketing aan het werk

De voordelen van Google Ads

Er zijn tal van manieren om te adverteren. Waarom zou je dan toch kiezen voor adverteren via Google Ads? Omdat deze vorm van online advertenties maken veel voordelen met zich meebrengt.

Allereerst vergroot Google Ads de zichtbaarheid van je bedrijf, product en/of dienst. De meeste mensen zoeken tegenwoordig naar producten en diensten via het internet. Goed vindbaar zijn is dus essentieel. En laat Google nou net de grootste zoekmachine ter wereld zijn met miljoenen apps, websites en meer. Daar vindbaar zijn betekent dus dat je in een handomdraai naamsbekendheid vergroot.

Daarnaast kun je met Google Ads heel gericht adverteren. Bereik een specifieke doelgroep op basis van leeftijd, woonplaats, geslacht of zelfs hobby’s. Het succes van je campagne kun je gemakkelijk monitoren doordat alle cijfers inzichtelijk zijn.

Bovendien zijn er veel manieren om te adverteren via Google Ads, zoals Shopping en Video. De vorm van je advertentie kun je tot in de puntjes zelf bepalen. Er is daarom altijd wel een soort advertentie die aansluit op jouw product of dienst. Gericht adverteren op zoekwoorden is trouwens nog een voordeel van Google Ads. Besteed Google Ads uit aan JG Webmarketing en je bent verzekerd van succesvolle advertentiecampagnes die écht voor je werken!

Meer weten over Google Ads?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.