Steeds meer websites maken gebruik van een beveiligde verbinding (HTTPS). Met een SSL certificaat voldoe je aan het HTTPS-protocol. Zeker met het oog op de aangescherpte privacywetgeving (de AVG) niet geheel onbelangrijk. Ook Google maakt zich hard voor beveiligde websites. Vanaf juli 2018 worden alle websites door Google Chrome als onveilig gemarkeerd als de website nog via het onveilige HTTP-protocol werkt. Deze melding wordt in de adresbalk getoond, voor de URL. Dit kan gevolgen hebben voor jouw website.

Melding HTTP websites onveilig geeft bezoeker weinig vertrouwen

Zo kan deze melding bezoekers afschrikken. Want als een bezoeker op jouw website ziet staan dat deze niet veilig is, geeft dat de klant weinig vertrouwen. Niet alleen in de website maar ook niet in jouw onderneming. Dit geldt voor websites maar zeker ook voor webshops, want hier is een onbeveiligde verbinding natuurlijk helemaal uit den boze omdat er dan ook sprake is van betaalverkeer.

Veilige websites voldoen aan de AVG

Als ondernemer wil je voldoen aan de AVG en ondanks dat een HTTPS verbinding niet verplicht is gesteld, is dit wel de beste manier om zorgvuldig met de gegevens van jouw klanten om te gaan. En de goed geïnformeerde consument is hier natuurlijk ook van op de hoogte.

Wat betekent dit voor SEO?

De melding van Google kan gevolgen hebben voor de ranking van jouw website. Hoewel er nog geen noemenswaardig voordeel voor HTTPS websites is, kan het wel zijn dat Google in de toekomst onveilige websites lager zal waarderen. Overigens geldt de onveilig melding niet alleen in Google Chrome. Ook Mozilla’s Firefox geeft een melding dat HTTP websites onveilig zijn.

Jouw website overzetten naar HTTPS

Genoeg redenen dus om voor HTTPS te kiezen. Heb jij een website en wil je overgaan naar HTTPS? Neem dan contact op met JG Webmarketing en laat je adviseren over de mogelijkheden om ook jouw klanten en bezoekers een beveiligde verbinding aan te bieden. Alle door JG Webmarketing gebouwde websites worden opgeleverd met een SSL certificaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *