De mogelijkheden van social media blijven groeien, er lijkt geen einde aan te komen. Dat is alleen maar een goed teken, want social media draagt ook bij aan uw vindbaarheid in zoekmachines. Ook voor uw bedrijf of organisatie zijn er een hoop social media platforms die zeer bruikbaar zijn. Elk platform heeft zo weer zijn eigen charme en zodoende kunt u er een heel team op zetten om een social media planning te maken. Gebruikt u al social media kanalen? Dan hebben wij in dit artikel 3 handige tools die het social media beheer een stukje eenvoudiger maken.

Deze tools zijn als het ware verzamel platforms. U kunt hier inloggen op meerdere platforms (zoals Facebook, Twitter, LinkedIn) of met verschillende social media accounts (zoals meerdere Twitter accounts van uw klanten of meerdere accounts die uw klantenservice beheren).

HootSuite

Een van de meest overzichtelijke tools voor social media beheer is HootSuite. Deze tool heeft zowel een gratis als een betaalde versie. Uiteraard biedt de betaalde versie net wat meer mogelijkheden. Deze tool werkt met een dashboard waaraan u zelf kolommen kunt toevoegen. Elke kolom bevat een onderdeel van een social media kanaal (Zoals inkomende tweets op het Twitter account, uitgaande berichten of vragen die aan de klantenservice gesteld worden). HootSuite heeft de volgende voordelen:

U kunt bijna al uw social media kanalen aan HootSuite toevoegen.
Het is mogelijk om zelf overzichtelijk te maken wat wel en wat niet zichtbaar is op het dashboard.
U kunt ervoor kiezen 1 post op meerdere kanalen tegelijkertijd te plaatsen.
HootSuite heeft veel opties, zo is het mogelijk om links in te korten, posts in te plannen en afbeeldingen toe te voegen.
De betaalde versie is voorzien van data en maakt resultaten inzichtelijk.

SproutSocial

SproutSocial is een tool die zich richt op het verbreden en toegankelijker maken van communicatie tussen bedrijf en klant. Deze tool kan wellicht iets overweldigend overkomen, omdat het direct inzicht in statistieken, adviezen en instructies geeft. Echter wanneer u hieraan gewend bent, biedt het veel mogelijkheden voor social media beheer zoals:

U kunt eenvoudig zien welke social media kanalen zijn toegevoegd en welke profielen (‘team members’) hieraan meewerken. (Bijvoorbeeld collega’s die de klantenservice op Facebook beheren).
Taken kunnen toegewezen worden aan ‘team members’.
U kunt posts inplannen en op meerdere profielen laten plaatsen.
U kunt statistieken van uw publiek bekijken en ook zoeken op zoektermen die uw doelgroep wellicht gebruikt.
Bent u een echte data-liefhebber en gebruikt u dit dan ook veel om jouw social media strategie te bepalen? Dan vindt u SproutSocial vast een fijne tool! SproutSocial heeft verschillende betaalde versies, die u kunt uitproberen middels een gratis proefperiode.

SocialOomph

SocialOomph maakt social media management vrij eenvoudig. Het eerste dat u doet is het toevoegen van uw social media kanalen via een tabblad bovenin, dit wijst zichzelf. Wanneer dat gedaan is, kan elk kanaal individueel bewerkt en gebruikt worden. Uiteraard heeft SocialOomph weer zijn eigen charme, net als de eerder genoemde social media tools. Waarom kiezen voor SocialOomph?

SocialOomph is bijzonder overzichtelijk doordat het zich vrijwel alleen bij de basics houdt.
U kunt posts op allerlei manieren laten plaatsen; direct, gepland op een specifieke datum/tijd, gepland over een specifieke tijd (bijvoorbeeld: over een uur vanaf nu). Maar het is ook mogelijk om posts als concept op te slaan, voor later gebruik.
U kunt in SocialOomph de accounts bekijken die u volgt en suggesties bekijken en volgen.
Tevens kunt u hier een standaard welkomstbericht schrijven of instellen dat elke nieuwe volger direct terug gevolgd wordt.
SocialOomph biedt de meeste opties in de betaalde versie, hoewel er ook een gratis versie beschikbaar is.

Wat kiest u?

Behalve de 3 tools die wij in dit artikel besproken hebben, zijn er nog veel meer social media oplossingen. Waarvoor kiest u? Gaat u voor een eenvoudige tool of beheert u uw social media kanalen liever op het platform zelf? Wist u overigens al dat JG Webmarketing ook social media beheer kan doen voor uw bedrijf? Dit is een van de vele online werkzaamheden die wij met plezier voor u oppakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *