Het is je misschien niet ontgaan maar JG Webmarketing heeft sinds kort een nieuwe website. En bij een nieuwe website, horen ook nieuwe foto’s van ons team. Gemaakt door niemand minder dan de topfotografen Toonen en Wientjens, onze benedenburen. Toonen en Wientjens zijn toonaangevende fotografen die zich onder andere bezig houden met zakelijke fotografie. Met hun kenmerkende stijl zorgen zij dat de foto’s een duidelijk doel dienen.

Het belang van zakelijke fotografie

het belang van goede fotografie is groot. Want met een maatschappij die steeds visueler is ingesteld, wordt beeldmateriaal steeds belangrijker. Dat merk je bijvoorbeeld aan een toename van infographics maar ook aan zakelijke fotografie wordt steeds meer aandacht besteed.

In de studio

Zonder enige ervaring met dit soort shoots maar met een gezonde dosis enthousiasme gingen we een voor een de studio in. Make-up artist Tamara zorgde voor de visagie. Onder de vakkundige leiding van Hans Toonen en Hans Wientjens werden de foto’s gemaakt. En met wat voor resultaat! Een frisse look die past bij JG Webmarketing en bij onze nieuwe website. Jong, fris en met een originele kwinkslag.

 

Waar moet je rekening mee houden bij zakelijke fotografie?

We zetten een aantal zaken voor je op een rij:

Met zakelijke fotografie geef je jouw bedrijf letterlijk een gezicht. Een goede fotograaf zorgt ervoor dat de foto’s passen bij de identiteit van je onderneming. Een advocatenkantoor wil bijvoorbeeld iets anders uitstralen dan een jong marketingbureau.

Goede foto’s zorgen voor eenheid in je website. Een fotograaf kan je website of logo als uitgangspunt nemen voor de foto’s. De kleuren kunnen bijvoorbeeld in de kleding terugkomen maar ook in de achtergrond of in het gebruik van het licht. Zo zie je in onze foto’s het blauw van ons logo terug.

Foto’s bepalen de eerste indruk van je bedrijf. Klanten willen weten met wie ze zaken doen. Zakelijke fotografie op een website geeft vertrouwen maar bepaalt ook het beeld dat jouw klant van jouw bedrijf krijgt.

The bigger, the better gaat niet altijd op. Te zware of te grote foto’s zorgen voor een langere laadtijd van je website. Hier houdt Google niet van. Voor een betere vindbaarheid zorg je dus dat je foto’s niet te groot zijn. Bij de afmeting van je foto’s houd je rekening met de plek waar je ze neer wilt zetten. Een afbeelding bij een tekst kan kleiner zijn dan een afbeelding die schermgroot wordt weergegeven. 72 dpi is voor digitaal gebruik prima.

Zorg in een webshop voor duidelijke productfoto’s. Klanten kopen je product van een foto dus het is belangrijk dat het product duidelijk te zien is. Daarnaast zijn ook sfeerfoto’s belangrijk. Klanten kunnen daardoor beter visualiseren hoe ze het product het beste kunnen gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *