Tegenwoordig kunt u als bedrijf niet achterblijven op het gebied van social media. Veel bedrijven maken al uitgebreid gebruik van Facebook, maar de meesten zijn nog niet actief op Instagram. Dat komt vaak ook omdat bedrijven niet weten hoe dit relatief nieuwe social medium werkt. Dat is een gemiste kans want op dit moment is Instagram het hardst groeiende social medium. Daarom geven we hier 5 tips die u kunnen helpen met het optimaliseren van Instagram.

Tip 1: Kwalitatief goede foto’s

Instagram is een social medium waar het draait om foto’s. Het is daarom erg belangrijk dat u kwalitatief goede foto’s gebruikt. U zult zien dat u meer likes ontvangt op mooie afbeeldingen, dan op een vage of minder mooie afbeelding. In tegenstelling tot Facebook is Instagram niet direct bedoelt om mensen over te zetten tot een aankoop. Het richt zich namelijk meer op de merkbeleving.

Tip 2: Maak gebruik van hashtags

In de beschrijving onder een foto die u plaatst, kunt u ook hashtags toevoegen. Als iemand bijvoorbeeld zoekt op #restaurant en u heeft die hashtag onder uw foto gebruikt, dan zal uw foto naar boven komen. Het kan zijn dat deze persoon uw feed leuk vindt en uw bedrijf daarom gaat volgen. Gebruik echter alleen hashtags die bij u, uw bedrijf en uw foto’s passen.

Tip 3: Herkenbaarheid

Naast hashtags in de beschrijving, kunt u er ook een stukje tekst in zetten. Het is goed om herkenbaar te zijn als bedrijf door elke keer dat berichtje in dezelfde stijl op te bouwen. Een voorbeeld hiervan is: F A S H I O N | Shop nu de nieuwe zomercollectie op fashion.nl |

U kunt dus altijd beginnen met een woord te spellen in hoofdletters met een spatie ertussen. Optimaliseren van Instagram doet u dus door uw bedrijf herkenbaar te maken.

Tip 4: Actief zijn

Niet actief content posten, is voor veel bedrijven de grootste valkuil. Het is erg belangrijk dat u actief blijft op Instagram zodat uw volgers uw bedrijf vaak voorbij zien komen. Een account wat vaak post, is interessanter om te volgen dan een account wat eens in de zoveel tijd iets plaatst. U kunt het beste een keer per dag of een keer in de twee dagen een foto of afbeelding posten.

Tip 5: Creëer een mooie feed

Het is niet alleen belangrijk om goede foto’s te plaatsen maar ook hoe goed deze bij elkaar passen. Dit kunt u bereiken door bijvoorbeeld uw foto’s altijd op dezelfde manier te bewerken. Een andere mogelijkheid is om een kleur te kiezen die in elke foto duidelijk aanwezig is. Op deze manier maakt u uw stijl ook meer herkenbaar en ziet uw profiel er beter uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *