Scoren met on-page SEO, hoe doe ik dat? Het is belangrijk om alle facetten van on-page SEO te leren kennen en deze toe te passen op uw website. Scoren met on-page SEO is misschien wel makkelijker dan u denkt. Het grootste nadeel is echter de tijd die u kwijt bent aan het optimaliseren van de website. Als u een grote website hebt, kunnen hier tientallen tot zelfs honderden uren werk in gaan zitten. De belangrijkste facetten van on-page SEO nemen wij graag even met u door.

Scoren met on-page SEO: geoptimaliseerde teksten

Een goede optimalisatie van teksten is één van de belangrijkste facetten van on-page SEO. Zoekmachines, zoals Google, scannen uw teksten om na te gaan waar uw website over gaat. Wanneer is er sprake van een goede tekst? Over het algemeen dient de minimale lengte van een tekst 300 woorden te bedragen. Als er meer over het onderwerp te vertellen valt, is een langere tekst nog beter uiteraard. Verder is het belangrijk dat de juiste headings worden toegepast. H1, H2, H3 zijn headings die, als ze goed worden toegepast, vertellen hoe een tekst is opgebouwd. De H1 heading mag maar één keer voor komen, deze heading geeft aan waar de tekst over gaat. Een voorbeeld van een H1 heading is “Winkelen in Amsterdam”. De H2 en H3 headings geven aan dat er sprake is van een subonderwerp. Een voorbeeld van een H2 heading is “Winkels in Amsterdam-Zuid”.

Scoren met on-page SEO: een goede URL-structuur

Naast goede teksten is het belangrijk om een goede URL-structuur te hebben. Google en andere zoekmachines kunnen de inhoud van een website beter doorzoeken als de URL-structuur op orde is. Als u gebruik maakt van WordPress. Dan kunt u de URL structuur eenvoudig aanpassen onder de “Permalinks instellingen”. Zorg ervoor dat de naam van een pagina of bericht zichtbaar is in de URL. U krijgt dan SEO vriendelijke URL’s, dit heeft een positieve invloed op de SEO. Een goede URL ziet er bijvoorbeeld zo uit: http://www.websites.nl/winkelen-in-amsterdam/.

Scoren met on-page SEO: maak gebruik van afbeeldingen

Afbeeldingen en foto’s zeggen vaak meer dan teksten. Heeft u SEO-geoptimaliseerde teksten maar wilt u nog meer scoren met on-page SEO? Voeg dan aan elk artikel een afbeelding toe. Als we het hebben over winkelen in Amsterdam, dan kunt u bijvoorbeeld een foto toevoegen van Amsterdam of van een winkelstraat in Amsterdam. Geef voor elke afbeelding een title op. Dit zorgt ervoor dat uw website ook gevonden kan worden door mensen zie zoeken via Google afbeeldingen. Dit is dan ook een relatief eenvoudige methode om te scoren met on-page SEO!

Scoren met on-page SEO: een snelle website

Last but not least, scoren met on-page SEO doet u door een snelle website te hebben. Hoe snel wordt uw website geladen? Een snelle website staat binnen 1 of 2 seconden op uw beeldscherm. Doet de website er langer over om te laden, dan kan dit een negatief effect hebben op de notering in Google. Maak uw website snel, zo kunt u scoren met on-page SEO!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *