Een Site Audit is als een grondige controle voor je website, net zoals een inspectie voor een huis voordat je het koopt. Het helpt je te begrijpen wat er goed gaat en wat niet op je website. Het is als een handige tool die je door technische details, inhoud problemen en SEO-kwesties leidt, zodat je verbeteringen kunt vinden die je website echt nodig heeft. Nu we weten waarom het belangrijk is, laten we eens kijken naar wat het eigenlijk betekent.

Definitie van Site Audit

Een Site Audit is een uitgebreide evaluatie van een website om de gezondheid, prestaties en bruikbaarheid te beoordelen. Het omvat een gedetailleerde analyse van verschillende aspecten, zoals de technische infrastructuur, de inhoud, de SEO (Search Engine Optimization) en de gebruikerservaring. Het doel van een Site Audit is om zwakke punten en kansen voor verbetering aan het licht te brengen, waarmee website-eigenaren optimalisaties kunnen doorvoeren aan hun website om de website in een betere technische staat te krijgen. Dit zorgt indirect voor een betere online vindbaarheid in Google.

Een Site Audit begint vaak met het analyseren van de technische aspecten van een website, zoals de laadsnelheid, de mobiele responsiviteit en de structuur van de URL’s. Dit helpt bij het identificeren van eventuele technische problemen die de prestaties van de website kunnen belemmeren of de gebruikerservaring kunnen schaden.

Naast de technische aspecten richt een Site Audit zich ook op de inhoud van de website. Dit omvat het beoordelen van de relevantie, kwaliteit en consistentie van de inhoud, evenals het identificeren van eventuele dubbele of ontbrekende inhoud.

Daarnaast omvat een Site Audit een grondige SEO-analyse om te bepalen hoe goed de website presteert in zoekmachines zoals Google. Dit omvat het controleren van belangrijke SEO-elementen zoals meta-tags, titels, kopteksten, en de algehele zoekwoordstrategie.

Tot slot evalueert een Site Audit de algehele gebruikerservaring van de website, inclusief navigatie, lay-out en functionaliteit. Dit helpt bij het identificeren van eventuele obstakels die de gebruikerservaring kunnen belemmeren en het optimaliseren van de website voor maximale gebruikersbetrokkenheid en conversies.

Waarom is Site Audit belangrijk?

Een Site Audit is essentieel voor het succes van een website om verschillende redenen:

Identificatie van problemen: Een Site Audit helpt bij het identificeren van technische problemen, inhoud problemen en SEO-tekortkomingen die de prestaties van een website kunnen beïnvloeden.

Verbetering van de gebruikerservaring: Door de gebruikerservaring te evalueren, kan een Site Audit helpen bij het identificeren van manieren om de website gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

SEO-optimalisatie: Door de SEO van een website te analyseren, kan een Site Audit helpen bij het identificeren van kansen om de ranking in zoekmachines te verbeteren en meer organisch verkeer aan te trekken.

Maximaliseren van conversie: Door potentiële obstakels voor conversies te identificeren en te verwijderen, kan een Site Audit helpen bij het optimaliseren van de website voor maximale conversies en ROI (Return on Investment).

Site Audit in de praktijk

Laten we eens kijken naar een voorbeeld om te begrijpen hoe een Site Audit in de praktijk werkt.

E-commerce website:

Een e-commerce website heeft de afgelopen maanden een daling in verkoop gezien en wil begrijpen waarom. Ze voeren een Site Audit uit en ontdekken dat de laadsnelheid van de website traag is, wat resulteert in een hoog bouncepercentage. Bovendien ontdekken ze dat de productpagina’s niet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, waardoor ze minder organisch verkeer krijgen. Na het implementeren van de aanbevelingen uit de Site Audit, waaronder het optimaliseren van de laadsnelheid en het verbeteren van de SEO van de productpagina’s, zien ze een aanzienlijke stijging in zowel verkeer als conversies.

Content website:

Een contentwebsite merkt op dat hun organisch verkeer gestaag daalt, ondanks regelmatige publicatie van hoogwaardige inhoud. Door een Site Audit uit te voeren, ontdekken ze dat veel van hun oudere artikelen niet geoptimaliseerd zijn voor relevante zoekwoorden en dat hun interne linkstructuur suboptimaal is. Na het herzien van hun SEO-strategie en het implementeren van aanbevelingen uit de Site Audit, zien ze een significante verbetering in hun zoekmachineranking en organisch verkeer.

Conclusie

De Site Audit is dus een heel waardevol instrument voor website-eigenaren om de prestaties, bruikbaarheid en SEO van hun website te evalueren. Door zwakke punten te identificeren en kansen voor verbetering te ontdekken, stelt een Site Audit website-eigenaren in staat om strategische beslissingen te nemen die de algehele effectiviteit van hun online aanwezigheid verbeteren. Met een grondige analyse van technische aspecten, inhoud, SEO en gebruikerservaring, biedt een Site Audit waardevolle inzichten die leiden tot verbeterde prestaties, hogere conversies en een betere gebruikerservaring. Het is als een kompas dat je helpt de weg naar online succes te vinden.

Wil jij het Site Audit proces liever uitbesteden aan een partij met kennis en ervaring? Wij van JG Webmarketing hebben al voor vele klanten een Site Audit uitgevoerd en aan de hand hiervan de online zichtbaarheid verbeterd van menig website. Ben jij dus geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie uitbesteden? Neem dan contact met ons op!

 

Meer te weten komen?
Kom in contact met onze experts

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.