HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een protocol voor het verzenden van informatie over het internet dat gebruik maakt van een beveiligde SSL/TLS-verbinding. Deze verbinding zorgt voor beveiliging van de gegevens die verzonden worden tussen een webserver en een webbrowser. Hierdoor is het bijvoorbeeld moeilijker voor hackers om informatie te intercepteren en kan bijvoorbeeld de inloggegevens van een gebruiker niet meer in handen komen. Het gebruik van HTTPS wordt steeds meer de standaard voor websites die gevoelige informatie versturen.