Google reviews worden geplaatst bij websites om een opmerking of ervaring achter te laten. Een review is dus een korte reactie die een klant of bezoeker van een bedrijf en/of website, wil achterlaten. Het plaatsen van deze review is vrijwillig, gratis en is openbaar te zien op Google. Wanneer je een review hebt geplaatst dan zal je naam en je reactie voor iedereen te zien zijn. Wanneer je een foto hebt toegevoegd aan je Google account, dan is ook deze voor iedereen te zien. De review blijft zichtbaar in Google tot de persoon die de reactie heeft geplaatst, deze zelf verwijdert. Het is overigens ook mogelijk om de review na het plaatsen te bewerken. Om (waarschijnlijke) spam te voorkomen gebruikt Google automatische spam- detectiemethoden die reviews verwijderen.

Als ondernemer is het natuurlijk prettig als je een compliment krijgt van een tevreden klant of bezoeker. Om dit compliment in een review te mogen zien staan online, is natuurlijk goed voor het vertrouwen van de bezoeker op het internet die bij jouw website deze goede review leest. Het is dan ook geen schande om de klant te vragen om een review achter te laten op Google.

Mensen naar de juiste plek sturen om een review te kunnen laten schrijven

Er is een handige en gratis tool beschikbaar namelijk, Review Box Generator. Dankzij deze tool is het mogelijk om, als eigenaar van een website of webshop, een link te maken die direct naar de bedrijfsvermelding gaat. Je kunt hierdoor jouw klant of bezoeker direct naar het reviewsysteem brengen. Hierdoor is het achterlaten van een reactie slechts een zeer kleine moeite. De kans is dus groot dat je op deze manier veel reviews zal ontvangen.

Ga daarom direct aan de slag met deze handige tool om ook jouw link te genereren en je klanten te vragen om een review.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *