Vroeger was kennis over code schrijven essentieel als je een website wilde bouwen. Die tijden zijn veranderd. Dankzij zogenaamde page builders, oftewel softwareprogramma’s die websites bouwen makkelijker maken, kun je veel zelf. Ook zonder uitvoerige kennis van code. Een van die page builders is Elementor Pro.

Waarom zou je Elementor Pro kopen? Wat is het voor een programma en hoe simpel is het nu echt? Dat en meer ontdek je hier.

 

Wat is Elementor Pro?

Elementor Pro is dus een page builder. Het is een stukje software dat ervoor zorgt dat je een website kunt opzetten en ontwerpen zonder code te schrijven. Dankzij Elementor kun je ontwerpen aan de ‘voorkant’, oftewel direct op de pagina zoals deze eruit komt te zien. Je kunt teksten en afbeeldingen invoegen, kleuren veranderen, logo’s toevoegen en meer. Het is een zogenaamde drag & drop-editor, wat betekent dat je blokken op de pagina kunt aanklikken en verslepen om de indeling te veranderen.

Elementor Pro is misschien wel de meest gebruikte page builder ter wereld. Het is dan ook een behoorlijk gebruiksvriendelijk programma. Een andere optie is bijvoorbeeld Divi of WP Page Builder.

Wat is elementor pro

 

Hoe werkt Elementor Pro?

Elementor Pro is een betaalde plugin die je toevoegt aan je website. Er is ook een gratis versie; Elementor. Deze versie heeft minder functionaliteiten dan de betaalde versie. Voor een simpele blog kun je er mee uit de voeten. Wil je een website van professioneel niveau? Dan is Elementor Pro aan te raden.

Met Elementor Pro kun je pagina’s inrichten zoals jij het wil. Je kunt teksten en afbeeldingen plaatsen, maar ook sliders, pop-ups en zelfs functionaliteiten voor webshops en portfolio’s. Maak simpelweg een pagina aan in je WordPress-omgeving en klik op ‘bewerken met Elementor’. Het bouwen kan beginnen!

 

Waarom Elementor Pro kopen?

Elementor Pro bevat een theme builder, waarmee je alle belangrijkste aspecten van je website kunt bouwen. Je kunt zo professionele en unieke websites maken, ook zonder kennis van code.

In Elementor Pro krijg je:

●       Headers;
●       Footers;
●       Zoekresultaten;
●       404 pagina;
●       Standaard layouts voor allerlei soorten pagina’s;
●       Kant-en-klare pagina’s die je aan kunt passen naar eigen inzicht.

Het is ook mogelijk om een bestaand WordPress-thema te kiezen. Elementor werkt met alle thema’s die volgens de normen van WordPress zijn ontwikkeld.

Waarom elementor pro kopen

Wat kost Elementor Pro?

Naast de gratis versie zijn er drie betaalde versies van Elementor: Personal voor $59,-, Advanced voor $99,- en Expert voor $199,-. Het grootste verschil tussen de pakketten is hoeveel websites je ermee kunt maken. Bij Personal is dat één, bij Advanced drie en bij Expert vijfentwintig. Bij het Expert-pakket krijg je bovendien toegang tot het Elementor Experts Network. Dat is een soort Marktplaats voor Elementor-deskundigen.

 

De voordelen van Elementor en Elementor Pro

Er zijn inmiddels genoeg alternatieven voor wie een page builder zoekt. Waarom kiezen dan zoveel mensen alsnog voor Elementor Pro? Omdat Elementor Pro kopen betekent dat je een oneindige hoeveelheid kennis en support krijgt bij het bouwen van je website. Het internet staat vol met video’s en artikelen over hoe Elementor werkt. Bovendien zijn er fora waar je vragen kunt stellen als je ergens toch niet uit komt.

Dat is niet het enige voordeel van Elementor Pro. Daarnaast is Elementor:

●       te combineren met zowat elk WordPress-thema;
●       gebruiksvriendelijk, ook als je geen professioneel webdesigner bent en geen code schrijft;
●       uitgebreid; er zijn veel functionaliteiten voor je website, of je nu een webshop maakt of een informatieve one-pager;
●       voorzien van talloze templates en voorgemaakte blokken;
●       met ingebouwde formulieren, pop-ups en widgets.

 

Hoe installeer je Elementor Pro?

Om Elementor Pro in je WordPress-site toe te voegen, moet je eigenlijk twee plugins installeren: Elementor (de gratis versie) en Elementor Pro. Deze vind je via de zoekfunctie voor plugins in WordPress. Als ze eenmaal geïnstalleerd zijn, moet je de licentie bevestigen van je betaalde versie. Dat doe je door in te loggen op de website van Elementor en de stappen te volgen.

Hoe installeer je elementor pro

Elementor Pro kopen

Elementor Pro is dé page builder, zowel voor professionele webdesigners als amateurs en ondernemers die zelf aan de slag willen. Onthoud wel dat een page builder, hoe uitgebreid ook, altijd beperkingen heeft. Wil je dus iets heel unieks bouwen of een website maken zoals geen ander? Dan kun je vaak alsnog het beste een webbouwer zoeken met kennis van code en alternatieven op Elementor. Toch is het een zeer praktisch, gebruiksvriendelijk en betaalbaar programma, zeker als je ziet wat je ervoor terugkrijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *