Door uw doelgroep via de e-mail te benaderen, kunt u uw verkoopcyclus verhogen en de relatie met uw bezoekers versterken. U kunt precies bepalen wie uw e-mail ontvangt en deze dus helemaal afstemmen op deze ontvanger. In Nederland is de e-mail nog steeds een fundamenteel onderdeel van ons online leven. 48% van de Nederlanders zegt zijn digitale dag te beginnen met e-mail. Op de tweede plaats staat WhatsApp, dat gemiddeld door 25% van de bezitters van een smartphone als eerste wordt geopend.

Met e-mail marketing benadert u uw beoogd publiek op een persoonlijke manier. Een hoge respons kan het gevolg zijn als e-mail marketing op een goede manier is ingezet. Door de expertise en ervaring van de vakspecialisten in te zetten, haalt u meer opbrengst uit uw e-mail marketing campagne. Dit houdt overigens wel meer in dan alleen digitale nieuwsbrieven.

Als e-mail marketeer wilt u natuurlijk wel weten of u het juiste e-mailadres hebt van uw potentiële klant. De meeste mensen gebruiken namelijk meerdere e-mailadressen. Maar hoeveel zijn dat er precies? Uit onderzoek is gebleken dat de meerderheid niet meer dan twee e-mailadressen heeft. Dit maakt de kans dat u communiceert met het juiste e-mailadres groter en daarmee ook de kans dat uw boodschap wordt bekeken.

E-mail als middel voor after sales

Wij willen u graag helpen om uw e-mail (eventueel geautomatiseerd) in te zetten als middel voor after sales, klantenondersteuning/klantenservice, klanttevredenheid (vragenlijsten/polls) etc. Bovendien kunnen wij ervoor zorgen dat deze methode van werken helemaal geïntegreerd wordt binnen uw bedrijfsprocessen.

Snelle korte berichten kunt u het beste versturen met WhatsApp of SMS; die korte berichten laat u niet via de e-mail verlopen. Dit maakt de functie van de inbox van de e-mail alleen maar duidelijker. Als het meer vertrouwelijk en uitgebreid moet, is een bericht aan vrienden en familie via de e-mail een beter idee. Ook voor transactie-berichten, serviceberichten en meldingen is de e-mail ook ideaal. Doordat er minder kleine berichten in de inbox staan, wordt de interesse voor dat soort e-mails alleen maar groter.

U kunt ook zien wie de e-mail heeft ontvangen, hoe vaak deze geopend wordt en hoe vaak er doorgeklikt wordt naar uw site. Hiermee kunt u exact vaststellen of een e-mail effect heeft gehad of niet. In het laatste geval heeft u meteen alle data die u nodig hebt om uw volgende e-mail marketing campagne met succes aan te passen. Daarnaast kunnen wij op basis van de actie van de gebruiker geautomatiseerd vervolgberichten laten versturen.

E-mail marketing is in verhouding goedkoop. De productie- en verspreidingskosten zijn laag als u dit vergelijkt met papieren mailings; het is wel 20 maal goedkoper! Ook gaat het ontwerpen van een e-mail nieuwsbrief veel sneller dan het creëren van een papieren exemplaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven van het laatste online marketing nieuws?

Wil jij ook het laatste nieuws van online marketing ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang altijd de laatste informatie over de marketingwereld.