Op 1 mei 2009 schreef Jasper Gunsing, de JG van JG Webmarketing dus, zijn bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Jasper vertelt deze begintijd. “Het begon als iets eerder met een online cursus over geld verdienen in de online marketing. Ik kocht deze cursus online en kreeg meer inzicht in het geld verdienen met internet. Dit begon met affiliate marketing. De eerste activiteiten bestonden uit het bouwen van simpele maar doeltreffende informatieve websites waarop SEO werd toegepast om zo verkeer naar de websites te genereren. De inkomsten werden gehaald uit advertenties van bijvoorbeeld Google Adsense, die op de websites vertoond werden”.

Online marketingbureaus

Jasper was succesvol en zijn werk viel op bij online marketingbureaus. Zij vroegen hem of hij hun klanten ook zo goed kon laten scoren in Google. Hij begon met het uitvoeren van linkbuilding voor de klanten van een online marketingbureau. In die tijd kon je met alleen linkbuilding prima scoren in Google. Er kwamen steeds meer online marketingbureaus bij. Ook familie en kennissen vroegen Jasper om websites voor hen te bouwen. Dit deed hij gratis in ruil voor het tonen van advertenties op deze websites waar hij zijn inkomsten uithaalde.

Baan opzeggen

In deze begintijd had Jasper ook nog een fulltime baan als chef-kok. Na 2 jaar werd de combinatie van JG Webmarketing en het fulltime werken in de keuken een beetje teveel. Hij was alleen nog maar aan het werk en hoewel hij daar zelf geen problemen mee had, dacht zijn sociale omgeving daar toch anders over. Na lang twijfelen nam Jasper ontslag bij zijn toenmalige eigenaar om zich volledig op JG Webmarketing te richten. Vanaf dat moment begon de explosieve groei van het bedrijf. Na twee maanden nam hij zijn eerste personeelslid aan en huurde een kantoor van 20m2. Binnen een half jaar waren er soms wel 5 man werkzaam in dat ene kleine kantoor. JG Webmarketing bleef groeien dus er kwamen nieuwe werkruimtes bij. Daarna is het bedrijf nog een aantal keer verhuisd naar panden die groter waren of beter aansloten bij de veranderende behoefte.

Veranderingen

Ook de dienstverlening van JG Webmarketing veranderde in de afgelopen 10 jaar. We leveren nog steeds onze diensten aan online marketingbureaus via white label maar ook eindklanten weten de weg naar JG Webmarketing te vinden voor hun website, linkbuilding, Adwords en Facebook campagnes.

Natuurlijk is er in de werkwijze ook het een en ander verandert. Google gaat steeds slimmer om met manipulatie van de zoekresultaten. Waar je vroeger een website vrij eenvoudig kon laten scoren op de gewenste termen, kost dat vandaag de dag meer moeite. Er zijn veel meer factoren belangrijk zoals de content en technische optimalisatie, maar ook de kwaliteit in linkbuilding. Het bijhouden van kennis en continue scholing van medewerkers is dan ook ontzettend belangrijk om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen.

Nu, 10 jaar later, is JG Webmarketing gevestigd aan de Simon Stevinweg in Arnhem. Jasper is nog steeds de drijvende kracht achter JG Webmarketing en staat samen met een team van enthousiaste professionals klaar om zijn kennis en ervaring te delen en in te zetten voor onze klanten.

Wil jij ook profiteren van 10 jaar ervaring in de online marketing? Bekijk dan onze mogelijkheden of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *