Webontwikkeling is het creëren en onderhouden van websites. Het omvat codering en scripting om de functionaliteit en structuur van een website op te bouwen, van de front-end (wat gebruikers zien en waarmee ze interageren) tot de back-end (de server-side logica en gegevensopslag). Webontwikkelaars gebruiken programmeertalen zoals HTML, CSS, JavaScript en andere om websites en webtoepassingen te maken. Webontwikkeling kan verschillende taken omvatten, zoals het creëren en onderhouden van databases, het opzetten van servers en de integratie met diensten van derden. Het doel van webontwikkeling is het maken van robuuste, efficiënte en schaalbare websites die een geweldige gebruikerservaring bieden.