Een webapplicatie is een softwaretoepassing die draait op een webserver en toegankelijk is via een webbrowser. Deze toepassingen worden ook wel “webapps” genoemd. Zij kunnen worden gebouwd met behulp van verschillende technologieën voor webontwikkeling, zoals HTML, CSS en JavaScript, en kunnen worden gehost op verschillende platforms. Webapplicaties kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals e-commerce, inhoudsbeheer en gegevensvisualisering. Ze vereisen geen installatie op het apparaat van de gebruiker en zijn toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding, waardoor ze zeer toegankelijk zijn.