Wanneer je WordPress gebruikt als cms en hier de Yoast SEO plugin bij gebruikt dan is het zeker de moeite waard om dit even goed door te lezen. In het bericht dat Yoast op 30 mei publiceerde is namelijk duidelijk geworden dat er iets fout is gegaan bij Yoast! Het kan zijn dat dit ook bij jouw website van toepassing is dus het is zaak dit zo snel mogelijk te controleren. Dit kan namelijk invloed hebben op de rankings van je website.

Door een update van de Yoast plugin zijn per ongeluk de instellingen veranderd van de Media / attachment URLs. Deze instelling is namelijk veranderd van ja, naar nee zonder dat je dit zelf handmatig hebt uitgevoerd. Dit is bij twee updates van de plugin veroorzaakt, namelijk bij versie 7.0 en versie 7.0.2.

Wat moet ik doen?

Wanneer je klant bent van ons hoef je niks te doen, wij hebben dit al voor je gecontroleerd en indien nodig aangepast, Lucky You! Ben je geen klant? Doe dan het volgende; Login op je website dashboard en klik op SEO linksonder en klik op ”Zoek uiterlijk”. klik vervolgens op ”Media”.

Je bent nu op de pagina gekomen van de instelling waar het om gaat. Controleer of bij deze instelling gekozen is voor ”Ja” of ”Nee”. Deze instelling moet namelijk op Ja staan ingesteld. Staat deze op nee ingesteld bij jouw? Zorg dan dat je hem veranderd naar Ja en de wijziging opslaat.

Wat als hij verkeerd stond ingesteld?

Wanneer deze instellingen op jouw website verkeerd ingesteld stonden dan kan het zijn dat je website door Google is beoordeeld met teveel lage kwaliteit aan content op je website. Deze functie zorgt er namelijk voor dat alle afbeeldingen die je gebruikt binnen je website wel of geen eigen attachment url krijgen. Wanneer elke afbeelding een eigen attachment url toegewezen krijgt betekend dit dat je onnodig veel pagina’s creëert die van lage kwaliteit zijn. Google kan hierdoor je algehele website als van lage kwaliteit beoordelen, iets wat ten koste kan gaan van je posities in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *