Wie is er vandaag de dag niet op social media te vinden? Het aantrekkelijke aan social media is dat iedereen bereikt kan worden als er content wordt geplaatst. Door de groei van de laatste jaren kunnen bedrijven hier steeds beter op inspelen. Daarvan hebben we 5 interessante social media feiten op een rij gezet.

Feit 1

Maar liefst 96% van alle Nederlanders maakt gebruik van social media. Dit wil zeggen dat afgerond meer dan 16,34 miljoen mensen op een of meerdere platformen een account hebben. Het populairste social medium in Nederland is WhatsApp. Meer dan 7,8 miljoen mensen maken er dagelijks gebruik van.

Feit 2

Het is natuurlijk algemeen bekend dat Facebook wereldwijd het allerpopulairste social medium is. Op dit moment heeft Facebook meer dan 2 miljard gebruikers. Dat betekent dat iets meer dan een vierde van de wereldbevolking social media gebruikt.

Feit 3

Per dag worden meer dan 95.000.000 foto’s op het social media platform Instagram geplaatst. Dit betekent dat er per minuut ongeveer 66 duizend afbeeldingen bij komen. Daarnaast is Instagram een van de snelst groeiende platformen. Instagram heeft Twitter gepasseerd waardoor dit social medium in de top 5 terecht is gekomen.

Feit 4

Wist u dat YouTube het meest populair is in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar. Dagelijks wordt een miljard uur besteed aan weergaven van video’s op YouTube.

Feit 5

Op dit moment heeft Twitter meer dan 310 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Per seconde worden ongeveer 6000 duizend tweets geplaatst. Het blijkt dat tweets met maar één hashtag meer worden geretweet dan tweets met twee hashtags. Twitter is een erg populair social medium onder wereldleiders, maar liefst 83% van hen hebben een Twitteraccount.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *