JavaScript is een programmeertaal die vaak wordt gebruikt om interactieve en dynamische websites te maken. Het kan worden gebruikt om interactie, animaties en andere dynamische functies aan een website toe te voegen, zoals formuliervalidatie, sliders voor afbeeldingen en responsieve navigatiemenu’s. JavaScript wordt vaak samen met HTML en CSS gebruikt om websites te maken, en kan rechtstreeks in de HTML- of CSS-bestanden of in afzonderlijke JavaScript-bestanden aan een webpagina worden toegevoegd. Het is een client-side programmeertaal, wat betekent dat deze draait op het apparaat van de gebruiker in plaats van op een server.