“Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een website op het apparaat van een gebruiker worden opgeslagen. Ze worden gebruikt om gebruikersvoorkeuren, inloggegevens en browsergeschiedenis te onthouden. Met cookies kunnen websites de acties en voorkeuren van de gebruiker over een bepaalde periode onthouden, zodat de gebruiker deze niet steeds opnieuw hoeft in te voeren wanneer hij de website opnieuw bezoekt. Ze worden ook gebruikt om het gedrag van de gebruiker te volgen en voor gerichte reclame. Cookies kunnen door de gebruiker worden verwijderd of geblokkeerd via de browserinstellingen, maar sommige functies van een website kunnen zonder cookies niet goed functioneren. Websites zijn verplicht gebruikers te informeren over het gebruik van cookies en toestemming van de gebruiker te verkrijgen.