Een 302 redirect is een HTTP-statuscode die aangeeft dat een webpagina tijdelijk is verplaatst naar een nieuwe locatie. Dit betekent dat de oorspronkelijke pagina nog steeds bestaat, maar dat deze tijdelijk niet toegankelijk is en dat de gebruiker wordt doorgestuurd naar een andere pagina. Wanneer een gebruiker of zoekmachine de oude URL probeert te openen, stuurt de server een responscode 302, samen met de nieuwe URL, waarmee de gebruiker of zoekmachine naar de nieuwe locatie wordt geleid. Hierdoor krijgt de gebruiker toegang tot de gewenste inhoud, maar worden de linkautoriteit en de zoekmachineranking van de oorspronkelijke pagina niet doorgegeven aan de nieuwe locatie. 302 redirects worden vooral gebruikt wanneer een website in onderhoud is of wanneer de inhoud van een pagina om een of andere reden tijdelijk wordt verplaatst.

Meer te weten komen?
Kom in contact met onze experts

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.