Een 301 redirect is een HTTP-statuscode die aangeeft dat een webpagina permanent is verplaatst naar een nieuwe locatie. Wanneer een gebruiker of zoekmachine de oude URL probeert te openen, stuurt de server een responscode 301, samen met de nieuwe URL, waarmee de gebruiker of zoekmachine naar de nieuwe locatie wordt geleid. Dit proces helpt om de linkautoriteit en zoekmachineranking van de oorspronkelijke pagina te behouden, en het geeft de gebruiker toegang tot de gewenste inhoud. Het helpt ook het probleem van gebroken links te voorkomen. 301 redirects worden meestal uitgevoerd met behulp van programmeertalen aan de serverzijde, zoals PHP, ASP en .htaccess, die worden gebruikt om de nodige redirect-regels op te stellen. Ze kunnen ook worden uitgevoerd via het controlepaneel van de server.

Meer te weten komen?
Kom in contact met onze experts

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.